Om oss

Gammeltraktorens Venner – Norsk Forening for Landbruksteknisk Historie – er en landsomfattende forening som har til hensikt å heve interessen for å sette i stand og bevare traktorer og landbruksmaskiner av historisk verdi.

I kalenderåret 2019 telte Gammeltraktorens Venner ca 2500 medlemmer fordelt over hele landet – Fra Lindesnes i Syd til Svalbard i Nord, samt noen enkeltmedlemmer i utlandet.

Det er ingen betingelse å måtte eie eller disponere egen traktor eller veteranmaskin for å være medlem av foreningen. Man kan selv uten å eie noen form for veteranobjekt være medlem og nyte godt av de fordeler dette innebærer.

Stålstuten er foreningens tidsskrift, og utgis en rekke ganger årlig – fortiden 6 utgaver årlig, og flott årskalender. Her kan det leses om restaurerings- objekter og reportasjer laget av foreningens medlemmer fra en rekke arrangementer. Det finnes litteraturlister, annonsemarked, liste over kontaktpersoner for en rekke merker. Her kan man utveksle erfaringer og finne løsninger på problemer.

Gammeltraktorens Venner arrangerer hvert år Norgesmesterskap i Veteranpløying. Her deltar et 30-40 talls medlemmer som ønsker å konkurrere om førsteplassen, men det er like viktig å delta som å vinne!

Gammeltraktorens Venner arrangerer hver vår årsmøte der alle medlemmer blir invitert til å delta. Årsmøtet blir arrangert på forskjellige steder i landet fra år til år. I forbindelse med årsmøtet legges det som regel opp til helgearrangement med noen småbesøk i distriktet som møtet avholdes. Her møtes gammel som ung og slår av en prat.

Foreningen arrangerer årlig en utflukt (sommer/høst). Denne går gjerne til samlere og museer, enten i innland eller utland. Det har vært arrangert turer til England, Irland, Tyskland, Nederland, Polen, Finland, Danmark og Sverige, samt en rekke turer innenlands. Her oppleves både samlere og andre severdigheter som er verdt et besøk.

Mange av foreningens medlemmer har små og store samlinger og driver aktivt og restaurerer veteranobjekter. Det er utrolig hva man kan få ut av gamle rustene objekter. Enkelte restuareringsobjekter blir gravd opp av søppelfyllinger eller jordhauger og satt i stand til særdeles flotte objekter.